Надал се прицели в нова голяма титла

11 юни, 2019
155 преглеждания

 

Надал се прицели в нова голяма титла

Надал се прицели в нова голяма титла

Надал се прицели в нова голяма титла

Рафаел Надал има всички предпоставки да се представи силно и дори да спечели Уимбълдън. Това мнение изрази бившият наставник на световния №2 и негов чичо – Тони Надал. Според него, триумфът на Рафа на „Ролан Гарос“ ще го изпълни с увереност и ще го наред сред топфаворитите за Уимбълдън, който започва на 1-ви юли. „Разговарях с него след финала (на „Ролан Гарос“) и му казах, че според мен има отлични шансове да спечели и Уимбълдън тази година“, коментира Тони Надал.

„Миналата година той беше много близко, надявам се, че тази също ще е възможно. Знам, че Федерер ще е там. Джокович също, Тийм, както и още много добри тенисисти, но вярвам, че Рафаел ще има възможността да спечели“.И тази година Рафаел Надал ще започне участието си на Уимбълдън без да е играл на друг турнир на трева.

Същото изглежда ще стори и Новак Джокович, освен ако не приеме „уйалд кард“ за някоя надпревара в последния момент. По традиция пък Федерер ще блести в Хале – турнир, който е сред най-паметните в кариерата на швейцареца. „Реалистично погледнато, когато здрав и играя добре, аз имам шансове да спечеля Уимбълдън.Играл съм на 5 финала там, бях на косъм да го сторя и миналата година.

Спечелването на „Ролан Гарос“ определено ме изпълва с увереност, че мога да се представя силно и на Уимбълдън. Ако съм здрав и във форма, ще видим какво ще се случи“, каза от своя страна Надал, цитиран от официалния сайт на АТП. Миналата година испанецът отстъпи на полуфиналите пред Новак Джокович, който впоследствие спечели и трофея.

Menu Title