Националният тенис център организира летен лагер за деца

10 юни, 2019
89 преглеждания

 

Националният тенис център организира летен лагер за деца

Националният тенис център организира летен лагер за деца

Националният тенис център организира летен лагер за деца

Започва ваканцията, а с това идва и въпрос, който вълнува изключително много родителите – какво да правят децата през лятото? Националният ОББ тенис център вече няколко години провежда целодневни лагери за деца от 5 до 15 години. Те включват основно обучение по тенис, както и занимания по други спортове. Управителят на тенис центъра Георги Дончев разказва за предимствата на базата, която се намира в Борисовата градина, непосредствено до зала София.

Локацията е наистина уникална – в горска среда сред вековни дървета. Така децата се намират сред природата, далеч от шума на колите и същевременно в центъра на големия град. Заниманията по тенис са минимум три часа на ден. За начинаещите първите стъпки са особено важни, а редовните участници ще имат възможност да доразвият своите умения.

Не по-малко интересни са и часовете по други спортове – лека атлетика, тенис на маса, таекуон-до, футбол, народна топка и други.За провеждането на заниманията са ангажирани треньорите на тенис центъра, а за другите спортове са поканени специалисти, сред които личи европейски вицешампион по лека атлетика. По два пъти седмично са часовете по испански език, рисуване и занимателни игри. В края на всяка седмица децата ще получат диплом за участие в лагера.

Редовни гости на децата ще бъдат и известни личности от медиите и публичното пространство, които ще споделят с децата своето отношение към тениса и техните професионални задължения. Лагерът е с продължителност от 9.00 до 16.30 часа.

Спрямо миналата година времетраенето е увеличено с час и половина дневно, което ще даде възможност за по-разнообразна програма. Часовете по фотография са нов момент в нея. Възможностите на новите телефони позволяват всяко дете да прави снимки, но как те да станат качествени, ще научат от водещи имена в този жанр.Домът на националните ни отбори по тенис – Националният ОББ тенис център, има изключително наситен и интересен календар – освен летния лагер са застъпени традиционните международни прояви, държавните първенства за мъже и жени и лагери на националните състезатели от различните възрасти.

Вече мина ученическият шампионат. През юни е първенството за хора в неравностойно положение. Всяка неделя има обучение на деца аутисти. Треньорски семинари са възможност за повишаване на квалификацията.

Корпоративните прояви също са „запазена марка“ за комплекса. Ежегодни са турнирите за служителите на ОББ, „Уникредит“, на търговските камари. На тенис центъра ще бъдат националният турнир на лекарите и на дипломатите. Нова проява, която прави впечатление, е тенис турнирът за представителите от сферата на информационните технологии.

Интерес предизвиква и новият формат, който ще срещне адвокати срещу архитекти, както и традиционният турнир на еврейската общност „Макаби“.

Menu Title