Апетитът на Мъри се засилва, но не бърза с прогнозите

12 юни, 2019
90 преглеждания

 

Апетитът на Мъри се засилва, но не бърза с прогнозите

Апетитът на Мъри се засилва, но не бърза с прогнозите

Апетитът на Мъри се засилва, но не бърза с прогнозите

Анди Мъри ще се завърне на корта следващата седмица на турнира на трева в Куинс, където той е 5-кратен шампион. Бившият №1 в света ще участва в надпреварата на двойки, като ще си партнира с ветерана от Испания Фелисиано Лопес. Ако всичко се развие по желание начин и Мъри не чувства болка, той планира да участва и на двойки на Уимбълдън. Шотландецът призна, че се надява до края на сезона да успее да се завърне и в надпреварата на единично, но на този етап е почти невъзможно да се предвиди кога точно това ще се случи.

„Надявам се в някакъв етап по-късно през сезона да мога да играя и на единично. В момента правя бебешки стъпки. Чувствам се добре, почти не усещам болка и се наслаждавам на тренировките. Опитвам се да подобрявам формата си ден след ден.

Не си правя илюзии, че когато Уимбълдън приключи ще мога да участвам на единично още в седмицата след него. Все още имам да свърша работа, при това много, преди да се върна и да бъде конкурентен“, коментира Мъри, цитиран от Livetennis.com.„Не си поставям никакви срокове, просто се наслаждавам на процеса.

Нямам нужда да играя единично веднага след Уимбълдън, или пък на US Open, за да се наслаждавам на нещата, които правя сега. Ако успея да го направя ще бъде брилянтно, но не мисля, че точно такъв ще бъде случаят. Може да ми отнеме малко повече време“, добави британецът. Мъри се подложи на операция за подмяна на тазобедрената става след Откритото първенство на Австралия през януари и оттогава е умерено оптимистичен за завръщането си в игра.

През април той хвана ракета за първи път след интервенцията, като заяви, че вече не изпитва болка.Наскоро след подобна операция успешно на корта се завърна Боб Браян, който е сред най-добрите играчи на двойки в света.

Menu Title