Федерер: Чувствам се млад отново

24 юни, 2019
253 преглеждания

 

Федерер: Чувствам се млад отново

Федерер: Чувствам се млад отново

Федерер: Чувствам се млад отново

Малко след победата над Давид Гофен на финала на турнира в Хале, Роджър Федерер използва профила си в социалните мрежи и написа: „Добре е отново да си на 10“, визирайки както рекордната титла №10 от Хале, така и предстоящия 10-и рожден ден на близначките му Майла и Чарлийн, които са рожденички следващия месец. „Аз навърших 10 преди тях. Те ще го направят на 10 юли“, каза Федерер на пресконференцията след успеха и разсмя представителите на медиите. „Отново се чувствам млад.

По време на полета за нас утре и вероятно след като се събудя вероятно отново ще се чувствам стар, но засега съм млад“. Федерер е на 37, но далеч не играе като за тази възраст. В Хале той за първи път спечели трофея от един турнир 10 пъти, като вече има 3 титли през годината и общо 102 в кариерата си. „Определено чувството е много приятно.

Когато получих мачбол изобщо не бях нервен, напротив. Знаех, че играя добре и не се притесних и за миг. След последната точка се почувствах щастлив“.За Федерер обаче не беше толкова лесно през седмицата.

Той имаше нужда от 3 сета, за да се справи с бившия №5 в ранглистата Жо-Вилфред Цонга във втория кръг, след това загуби сет и от Роберто Баутиста Агут на четвъртфиналите. В последните два двубоя обаче Маестрото показа майсторство и класа. „Това е специален момент в моята кариера – за първи път печеля един турнир 10 пъти. Страхотно е, тук съм участвал толкова много.

Всъщност, това е най-успешният ми турнир изобщо. Уимбълдън? Първо искам да се насладя на победата в Хале. Искам да си взема няколко дни почивка.

Ще разговарям с отбора м и и ще видим те какво ще ме посъветват. В повечето случаи, когато играя добре тук, постигам добри резултати и на Уимбълдън след това“, каза още швейцарецът. Федерер ще бъде поставен под №2 на Уимбълдън.

Menu Title