Багдатис слиза от голямата сцена на Уимбълдън

24 юни, 2019
230 преглеждания

 

Багдатис слиза от голямата сцена на Уимбълдън

Багдатис слиза от голямата сцена на Уимбълдън

Багдатис слиза от голямата сцена на Уимбълдън

Един от най-ексцентричните тенисисти Маркос Багдатис ще сложи край на кариерата си на започващия в началото на юли Уимбълдън. 34-годишният кипърец направи емоционално обръщение към феновете си, в което призна, че е време да се оттегли от голямата игра. Багдатис все пак загатна, че ще остане силно свързан с тениса, но ще обърне и подобаващо внимание на бременната си съпруга и двете им дъщери. „Скъпи приятели, Бих искал да отделя време за да ви кажа, че предстоящия Уимбълдън ще бъде последният турнир в моята кариера.

Изключително благодарен съм на организаторите за предоставената „уайлд кард“ за основната схема, която ми дава възможност да се сбогувам със спорта, който толкова много обичам и който бе част от моя живот в последните 30+ години. Това решение не беше от най-лесните. Но за мен вече е трудно, особено физически, да се върна там, където се чувствам, че принадлежа. Въпреки, че умът ми иска да го направи, границите на тялото ми ме възпрепятстват да поддържам и да играя постоянно на високо ниво, както изисквам от себе си.

Последните две години бяха много трудни за мен, с непрекъснати травми и болежки. Освен това имам красива съпруга, две млади дъщери и трето задаващо се бебе на хоризонта. Няма как да бъда по-щастлив да прекарвам повече време с всички тях у дома. Въпреки че съм тъжен да кажа сбогом на спорта като активен играч, аз съм развълнуван за следващата глава от живота ми – ще бъда силно ангажиран с тениса и ще има редица възможности да продължавате да ме виждате в Тура.

Накрая, има толкова много хора, на които искам да благодаря за невероятното изживяване, като започна от моето семейство. През всички хора, които ми помогнаха да стана професионален тенисист и да бъда това, което съм в момента. Казвам ви благодаря, особено на майка ми и баща ми, които са зад мен през цялото време. Благодаря ви, че винаги вярвахте в мен и ме накарахте да ставам по-добър.

Моят отбор, моите близки приятели, както и феновете из целия свят – вие ме карахте да се чувствам добре дошъл на всяка една точка. Вашата любов и подкрепа наистина ще ми липсва. Благодаря ви за невероятното изживяване. Нямам търпение да дам всичко от себе си в Лондон за последен път!

Всичко най-добро, Маркос“. Бившият №8 в световната ранглиста напуска тура с 4 титли на сметката си, последната от които спечели в Сидни през 2010 г. Освен това той има 10 загубени финала, най-значимият от които Australian Open (2006, отстъпи на Федерер).

Menu Title