Надал спря тренировки заради мускулно претоварване

24 юни, 2019
266 преглеждания

 

Надал спря тренировки заради мускулно претоварване

Надал спря тренировки заради мускулно претоварване

Надал спря тренировки заради мускулно претоварване

Рафаел Надал изправи на нокти феновете си в навечерието на третия за сезона турнир от Големия шлем – Уимбълдън. В петък испанецът сподели пред репортери в Майорка, че в следващите няколко дни няма да тренира, тъй като е получил мускулно претоварване. Припомняме, че след като спечели 12-ата си титла от „Ролан Гарос“ испанецът реши да не участва на турнири преди Уимбълдън. „Месеци наред на бях играл на трева, затова сега получих претоварване, тъй като тази настилка е по-нестабилна.

Затова с моя екип решихме в следващите 3-4 дни да не тренираме, след което да подновим занимания в обичайния ред“, коментира Надал. „Да играеш на Уимбълдън след сезона на клей е най-радикалната промяна, с която можеш да се сблъскаш в тениса. Доволен съм от адаптацията, която направих на тревните кортове в Майорка през последните няколко дни“, добави световният №2. Той коментира и шансовете си за успех на Уимбълдън: „Спечелването на Уимбълдън зависи основно от това да играеш добре, а не от жребия.

Усещането е по-специално, защото започваш този турнир без да имаш почти никакви срещи на тревна настилка, а това прави играта много по-непредвидима. Началото е особено важно, бих казал, че е много по-неясно от „Ролан Гарос“ и US Open. Всички мачове на трева са много трудни. На тази настилка има играчи, които се адаптират по-добре от други“.

Уимбълдън 2019 започва следващия понеделник.

Menu Title