Коко, която им скри топката

6 Юли, 2019
184 преглеждания

 

Коко, която им скри топката

Коко, която им скри топката

Коко, която им скри топката

Тазгодишното издание на Уимбълдън предлага огромна изненада. Не, не говорим за завръщането на феноменалния Анди Мъри. Той вече е в последните години на знаменитата си кариера. Става дума за бъдещето!

За една млада американка, която… скри топката на целия свят. Коко е само на 15 години, а вече е в четвърти кръг! Там не стига всеки!

Четвърти кръг на Уимбълдън е висока топка. Особено, когато кариерата ти тепърва започва. Кори Гоф, на която казват Коко, обаче постигна почти невъзможното – накара един аристократичен свят да се вълнува и интересува живо от нея. Докато всичките конкурентки на този етап изиграха по 3 мача, Гоф е в серия от 6 победи.

Напълно нормално за една тенисистка, която е номер 313 в света.В момента тя е 139-та и има възможност да се изкачи с още места, ако и през втората седмица на турнира продължи с победите.Но как се стигна до тук?Кори е родена на 13 март 2004 г.

в Атланта, Джорджия. Когато е на 7 години семейството се мести във Флорида. Там младата госпожица Гоф може да тренира при най-добри условия. Нейн треньор е баща Кори (да, имат еднакви имена, които се изписват по различен начин).

В колежа той играе баскетбол, а след това изоставя добре платената си работа във фармацефтична компания, за да наставлява дъщеря си по пътя към върха.“Когато беше на 4-5 години ме завари да гледам Откритото първенство на Австралия. Дойде при мен една сутрин точно за да види победната точка, която прави Серина Уилямс. Скочих и се зарадвах, а тя ме погледна и попита: „Тате, това харесва ли ти?

Един ден и аз ще победя така!“, разказва гордият господин Гоф.Естествено, той не може сам да се справя с огромния потенциал, който има дъщеря му. За това се намесват професионалистите.

Коко е част от школата на Патрик Муратоглу – един от треньорите с най-изявен нюх за млади таланти. При него са тренирали Маркос Багдатис, Жерами Шарди, Стефанос Циципас, Григор Димитров и бившата номер 1 при жените Серина Уилямс.Майката на Коко също не е далеч от спорта. Тя тренира лека атлетика в колежа, а след това се насочва към учителската професия.

Това е добро дошло за младата тенисистка! С интензивния си график на тренировки, училището няма как да е приоритет. То обаче я чака всяка вечер вкъщи, където работи с мама Канди.Коко има и двама братя – Коуди (на 11 години) и Камерън (на 6 години).

Докато кака им спира дъха на тенис специалистите и феновете под зоркия поглед на родителите си, за тях се грижат баба им и дядо им.Именно любимата баба на Кори дава прякора Коко. А когато младата тенисистка побеждава носителката на 7 титли на Големия шлем – Винъс Уилямс, тя си хвърля шапката от радост. Поне така разказват най-близките, които в САЩ следят със затаен дъх всяко разиграване на своето любимо момиче.

Не си мислете, че този успех е нещо моментно! Кори крачи към него стъпка по стъпка. Тя е бивша лидерка в ранглистата при подрастващите. През 2017 г.

прави дебюта си на турнир от Големия шлем, но при девойки – на Откритото първенство на САЩ, стига до финал, но не успява да победи. През 2018 г. тя печели първата си титла – на двойки при девойките от Откритото първенство на САЩ. В същата година дебютира и при жените.

В Оспри, САЩ тя преминава през квалификациите и… печели първия мач при професионалистите. Коко все още се подвизава в квалификациите на големите турнири. Така беше и на Уимбълдън, където получи уайлд кард.

Докъде мечтае да стигне детето-чудо?До върха, естествено!Тя иска да изпълни обещанието към баща си – да бъде като своя идол Серина Уилямс. Е, вече успя да победи сестра Винъс.

Другото е въпрос на време и на сериозни тренировки.Коко не е от най-емоционалните тенисистки. Тя сякаш все още се ориентира в света на големия тенис. Само че сладките победи успяха да я накарат да се просълзи.

Както и края на любимата филмова поредица – „Отмъстителите“.“Харесвах Железния човек!“, вдига рамене Гоф. Харесва и Бионсе!

Майката на именитата поп певица сподели видео, на което се вижда как се радва на победата на младата американка. „Надявам се и Бионсе да е гледала. Майка ѝ да ѝ е разказала. Много искам да отида на нейн концерт“, усмихна се свенливо Коко, след като се класира за четвъртия кръг на Уимбълдън.

Засега обаче плановете не включват забавления, а усилено катерене към крайната точка – върха в женския тенис.Борислава Стаменова, btvnovinite.bg

Menu Title