Мъри скоро няма да играе на единично

12 Юли, 2019
258 преглеждания

 

Мъри скоро няма да играе на единично

Мъри скоро няма да играе на единично

Мъри скоро няма да играе на единично

Анди Мъри очаква да бъде готов да играе отново на единично най-рано след девет месеца. 32-годишният шотландец претърпя операция на бедрото през януари, но се нуждае от много време, за да възстанови мускулните влакна и силата на крака си.Мъри се завърна на корта през миналия месец и спечели титлата на двойки с испанеца Фелисиано Лопес на турнира на трева в Куинс Клъб. Той се включи в схемата при дуетите и на Уимбълдън.

„По време на операцията са се получили сериозни деформации на мускулните влакна и ще трябва много време и усилена физическа работа, за да се възстановят напълно. Силата в крака няма да се върне за 3-4 месеца, по-скоро ще отнеме между 9 и 12 месеца. Със сигурност мускулите ми трябва да достигнат отново едно определено ниво, за да мога пак да играя на сингъл. В противен случай, ако необходимата силя я няма, може отново да получи увреждане“, коментира Мъри за ББС.

Трикратният шампион в турнирите от Големия шлем ще премине специална кондиционна програма в следващите 4-6 седмици. „Щастлив съм, че не изпитвам болки и искам да върна нормалното състояние на бедрото ми. Когато силата в него се върне, ще мога отново да се състезавам“, добави той.

Menu Title