Колумбийски тандем грабна титлата след 5-часов финал

14 Юли, 2019
131 преглеждания

 

Колумбийски тандем грабна титлата след 5-часов финал

Колумбийски тандем грабна титлата след 5-часов финал

Колумбийски тандем грабна титлата след 5-часов финал

Колумбийците Хуан Себастиан Кабал и Роберт Фара спечелиха титлата на двойки при мъжете от Уимбълдън. На финала те победиха французите Никола Маю и Едуар-Роже Васлен с 6:7 (5), 7:6 (5), 7:6 (6), 6:7 (5), 6:3, за да станат първите южноамериканци с най-ценното отличие в тениса на трева. Срещата на Централния корт в Лондон се превърна в истинска класика, като продължи 4 часа и 57 минути. В първите три сета на двубоя нямаше нито един пробив, а в четвъртия двата тандема си размениха по един в поредни геймове.

Така всяка една от първите 4 части трябваше да се реши след тайбрек, като Маю и Роже-Васлен взеха първата и четвъртата, а Кабал и Фара – втората и третата. Точно в края на третия сет дойде и най-спорният момент в мача. При резултат 6:6 точки в тайбрека съдията на стола взе решение в ущърб на французите, което секунди по-късно доведе до това те да загубят сета и до крайно гневна реакция от страна на Маю. Французинът пък бе и уцелен на три пъти с топката в мача и определено бе най-емоционалният играч на корта.

Въпреки негативното развитие, Васлен и Маю успяха да спечелят четвъртия сет и да пратят мача в пети. Там обаче Кабал и Фара бяха по-концентрирани и след два пробива, вторият за 5:3, успяха да затворят мача.Заради неочаквано дългия финал при мъжете се наложи организаторите да преместят за неделя спора за титлата на двойки при дамите.

Menu Title