Джокович vs Федерер – черешката на тортата на Уимбълдън

14 Юли, 2019
438 преглеждания

 

Джокович vs Федерер – черешката на тортата на Уимбълдън

Джокович vs Федерер – черешката на тортата на Уимбълдън

Джокович vs Федерер – черешката на тортата на Уимбълдън

Световният №1 и шампион от миналата година срещу рекордьора по титли от Големия шлем. Новак Джокович срещу Роджър Федерер. Двама от най-великите играчи в историята на тениса ще се изправят един срещу друг за 48-и път, а залогът ще бъде повече от висок – трофеят от Уимбълдън. До момента 32-годишният Джокович има предимство в преките дуели с Маестрото – 25:22 победи.

Конкретно на Уимбълдън двамата ще се срещнат за 4-и път, като сърбинът пак има минимално предимство – 2:1 победи. За първи път те се срещнаха на кортовете на Ол Ингланд Клъб през 2012 г. на полуфиналите, когато се наложи Федерер. Впоследствие швейцарецът вдигна трофея, като отвя на финала Анди Мъри.

Следващите два сблъсъка между Джокович и Федерер идват на финалите на Уимбълдън през 2014 и 2015 г., като и в двата случая победител излиза сърбинът. Общо в турнири от Големия шлем двамата са играли 15 пъти, като Ноле има предимство 9:6 победи. При успех днес Джокович ще спечели титлата от Уимбълдън за 5-и път в кариерата си и вече ще има общо 16 трофея от Големия шлем.

Федерер пък играе за рекордна 9-та титла от Ол Ингланд Клъб, която ще бъде и негова общо 21-а от Мейджър турнир. „Това е финалът на Уимбълдън. Мач, за който винаги съм мечтал, още от малко момче. Затова съм работил, исках да бъда тук”, заяви Новак Джокович в навечерието на голямата битка.

„Знам, че ако има битка, която да е по-трудна след Рафа Надал, то това би била може би с Джокович. Но аз имам увереността, че ще мога да извадя позитивите от двубоя с Надал и ще продължа с позитивите”, каза от своя страна Федерер.Големият мач започва в 16:00 часа българско време.

Menu Title