Зверев недоволства от Лендъл, намекна за раздяла

19 Юли, 2019
247 преглеждания

 

Зверев недоволства от Лендъл, намекна за раздяла

Зверев недоволства от Лендъл, намекна за раздяла

Зверев недоволства от Лендъл, намекна за раздяла

Александър Зверев критикува треньор си Иван Лендъл, който, според него, не е достатъчно концентриран върху работата си. Младият германски тенисист работи с носителя на 8 титли от турнири от Големия шлем от август миналата година, като за този период спечели 2 титли. В това число и най-значимия успех – триумфът на финалите на АТП в Лондон. От началото на годината Зверев показва колеблива игра и резултати.

На Уимбълдън той претърпя загуба още в първия кръг, където беше надвит от Иржи Весели. В навечерието на турнира в Хамбург идната седмица, на който Зверев ще бъде поставен под №2 в основната схема, 22-годишният тенисист сподели, че очаква неговият наставник да покаже по-голяма отдаденост към работата си. „Понякога отиваме на тренировъчния корт и заниманието продължава повече от два часа. И в рамките на половин час той (Лендъл) ми разказва за своите успехи на голф“, коментира Зверев.

„Говорихме по темата и аз му казах, че трябва да бъде по-концентриран върху тениса. Надявам се, че този въпрос няма да бъде поставян отново. Всичко ще стане ясно в следващите дни и аз отново ще мисля само за тенис“. От началото на сезона Зверев има 25 победи и 14 загуби.

През февруари той игра на финал в Акапулко, където отстъпи на Ник Кириос. През май в Женева спечели първата си и единствена до момента за сезона титла.

Menu Title