Тенис по време на ремонт

19 Юли, 2019
100 преглеждания

 

Тенис по време на ремонт

Тенис по време на ремонт

Тенис по време на ремонт

Навлезлият в своята втора година ремонт на централната софийска улица „Иван Вазов“ роди нов тенис турнир – IVAN VAZOV OPEN. Идеята е на Момчил Захариев и Димитър Караниколов, които предоставиха снимки и видео от реализацията за „Дневник“. Захариев, който работи в сферата на рекламата, разказа, че живее наблизо и следи как върви работата по ремонта. „Когато минах по улицата през уикенда, забелязах, че е станало като тенис корт.

Извиках един приятел и направихме импровизирана фотосесия за „Инстаграм“, каза той. Червената настилка е част от слоевете, които се полагат преди павирането на улицата.След като снимките са публикувани в социалната мрежа, с него се свързва фотографът Димитър Караниколов. Той предлага да направят нещо по-завършено от идеята, като използват дрон.

Видеото е заснето в четвъртък под любопитните погледи на минувачите, които се забавляват. Белите очертания на корта са от… тоалетна хартия.Захариев признава, че не е от хората, които се интересуват от политика, и гледа на ремонта от смешната му страна.

По време на дъждовете улицата му е приличала на басейн, а преди дни – на пясъчник. Казва, че не е почитател на изкуството, което се занимава с градската среда. Това, което му е харесало най-много, е използването на дрон. „София е грозен град, но, погледната отвисоко, е красива“, коментира той.

А дали видеото ще има някакво продължение? „Това не е проект. Димитър се занимава с такива неща. Но ако ни хрумне нещо, ще направим.

Но отново по-скоро за забавление и като желание да предизвикаме някаква реакция“, завършва той.Видеото вече се разпространява в социалните мрежи с хаштагове #ivanvazovopen и станалия популярен покрай проблемните ремонти в града #hubavoe.снимка: Dimitar Karanikolov

Menu Title