Журналисти и спортисти се обединиха срещу агресията (снимки)

22 Юли, 2019
135 преглеждания

 

Журналисти и спортисти се обединиха срещу агресията (снимки)

Журналисти и спортисти се обединиха срещу агресията (снимки)

Журналисти и спортисти се обединиха срещу агресията (снимки)

От петък до неделя (19.07 – 21.07) на Националната спортна база „Спорт палас“ край Варна спортни журналисти и някои от най-изявените ни спортисти в момента взеха участие в семинар, посветен на борбата с агресията. Проектът „България: срещу агресията в спорта 2019“ имаше за цел изграждане на умения за социално отговорно поведение при 30 младежи – преки участници от целевата група – спортни журналисти и спортисти, в съответствие с принципите на Закона на младежта.

Семинарът приключи с приятелски футболен двубой, в който участваха младите спортни звезди на България и спортни журналисти. Началото на срещата даде ректорът на Варненския свободен университет „Черноризец Храбър“ проф. д-р Петър Христов. На терена се срещнаха Тайбе Юсеин – световна шампионка по борба, Ивет Горанова и Мария Оряшкова – златни медалистки по карате и самбо от европейското първенство в Минск 2019, топ баскетболистът Божидар Аврамов, спортисти от различни държави, спортни журналисти, треньори, съдии, студенти и част от мениджърския състав на НСБ „Спорт палас“.

След изключително красива игра отборът, воден от Ивет Горанова, победи с 4:2 тима на Мария Оряшкова. Главният съдия Кольо Данев даде „зелен“ картон за феърплей на един от спортистите, а за играч на мача бе обявен Божидар Аврамов.ГАЛЕРИЯ ВИЖТЕ ТУКПо-рано през деня участниците в проекта записаха своите послания срещу агресията в спорта. Проектът бе подкрепен от старши треньора на националния отбор по борба – жени – Петър Касабов.

„Агресията не е предпоставка за победа. Когато си агресвен в спорта, нямаш шанс да победиш“, каза треньорът на България за 2018 г. „Спортът е начин за намаляване на агресията сред младите хора, те оставят напрежението в залите и придобиват самообладание – заяви шампионката по карате Ивет Горанова.По-рано участниците коментираха темата за личната защита и физическата самоотбрана като средство за намаляване на агресията.

Тя бе представена от преподавателя във Варненския свободен университет доц. д-р Огнян Къчев. С голям интерес бяха посрещнати анализите, подготвени специално за събитието от преподавателите на катедра „Информатика“ – доц. д-р Галина Момчева, доц.

Веселина Спасова и ас. Антоанета Иванова, за позиционирането на спортните клубове и медиите в интернет пространството, а също и анализ на съдържанието и провокира ли агресия. Лектори на обучението са преподавателите от Варненския свободен университет, които ще обучават студентите в новата бакалавърска и магистърска специалност „Мениджмънт на спорта“.Проектът „България: Срещу агресията в спорта 2019” на Регионалната агенция за предприемачество и иновации – Варна (РАПИВ), № НПИМД-НЗ-112/2019, Договор 25-00-30/06.

06.2019 г., се реализира с финансовата подкрепа на Национална програма за изпълнение на младежки дейности по чл. 10а от закона за хазарта за 2019 година, Министерство на младежта и спорта на България.

Menu Title