Донски с първа победа на европейското първенство

27 Юли, 2019
115 преглеждания

 

Донски с първа победа на европейското първенство

Донски с първа победа на европейското първенство

Донски с първа победа на европейското първенство

Александър Донски записа първата си победа на Европейското първенство до 21-годишна възраст в Хамбург (Германия). Това уникално събитие се провежда за първи път в историята, а мачовете са по едно и също време с турнира „ATP 500 Hamburg“.Донски победи днес с 4:3, 4:3, 4:3 Никлас Гутау от Германия. В първата си среща Александър отстъпи с 0-3 сета на шампиона на юноши от „Ролан Гарос“ и финалист от турнира Plovdiv cup – Холгер Руне.

В последната си сраща в групата Донски ще играе срещу Хавиер Баракно Косано от Испания. При успех нашето момче ще се класира за полуфиналите.В турнира участват по 8 мъже и 8 жени. Те са разпределени в две групи от по четирима, а първите двама се класират за полуфиналите.

Мачовете се играят във формат 3 от 5 сета. Във всеки сет се играе до спечелване на 4 гейма, като не важи правилото за предимство.Треньор на Донски по време на Европейското първенство е Тодор Енев – капитан на България за Купа „Дейвис“. В турнира важи правилото, че играчите могат да комуникират с треньорите си по време мачовете.

Поканата за Александър Донски стана факт благодарение на добрите позиции на Българската федерация по тенис. Първенството има за цел да осигури на най-обещаващите млади мъже и жени големи мачове и шанс за спечелване на финансови средства, за да подпомогнат развитието на бъдещите им кариери.Общият награден фонд е 50 000 евро.В първенството могат да участват състезатели на възраст между 19 и 21 години.

Menu Title