Надал: Предпочитам реалния свят пред виртуалния

5 Авг., 2019
250 преглеждания

 

Надал: Предпочитам реалния свят пред виртуалния

Надал: Предпочитам реалния свят пред виртуалния

Надал: Предпочитам реалния свят пред виртуалния

Рафаел Надал се завърна в Монреал, където тази седмица ще трябва да защитава трофея от Мастърс 1000 сериите „Роджърс Къп“. Турнирът в Монреал е по-специален за испанеца, тъй като именно там той спечели първата си голяма титла на твърда настилка, побеждавайки Андре Агаси през 2005 г. „Тази титла означаваше много. Беше емоционално да я спечеля срещу Андре.

Винаги съм имал добри моменти тук и искам отново да ги повторя”, допълни Надал.Рафа Надал е поставен под №1 на Мастърса в Монреал и има да защитава титла от миналата година, когато надигра Стефанос Циципас с 2:0 сета. Той участва, въпреки че големите му опоненти Роджър Федерер и Новак Джокович пропускат надпреварата, за да си дадат по-голяма почивка след Уимбълдън.„Не мога да мисля за това дали са тук или не.

Аз трябва да се подготвя по възможно най-добрият начин за моята игра”, каза Надал. Той не изключи възможността да играе и на Мастърса в Синсинати, но това зависи от състоянието на неговото тяло. „По-трудно е на твърда настилка, отколкото на клей или трева. Може да бъде опасно за тялото”, допълни испанецът, който е 4-кратен шампион в турнира.

Рафа сподели мнението си и за социалните мрежи. „Когато аз започнах да играя тенис, нямаше социални мрежи и не стояхме през цялото време пред лаптопа. Имаше много по-добра връзка между играчите, отколкото е сега. Израснах без този нов свят на социалните мрежи и предпочитам да е така.

Но светът се променя и трябва да се приспособим към времето, в което живеем”.

Menu Title