Голям успех за юношите ни, завършиха пети в света

10 Авг., 2019
124 преглеждания

 

Голям успех за юношите ни, завършиха пети в света

Голям успех за юношите ни, завършиха пети в света

Голям успех за юношите ни, завършиха пети в света

Националите на България до 14 г. (юноши) спечелиха пето място на световното първенство в Простейов (Чехия). Българчетата се наложиха с 2-1 победи над Япония в спор за петото място.Това е най-доброто представяне в историята за юношески отбор на България на световни финали.

До момента най-доброто постижение беше осмото място на първенството на планетата за юноши до 16 г. в Будапеща през 2016 година.Нашите момчета постигнаха четири победи и две загуби на първенството. Родните таланти спечелиха срещу Германия, Тайланд, Бразилия и Япония.

Загубите бяха от финалистите на шампионата Франция и САЩ.Преди това българчетата извоюваха трето място в надпреварата на осемте най-силни отбора в Европа в тази възраст и се класираха за световните финали. По този начин България за четвърта поредна година класира отбор за финалите на световно първенство, което се случва за първи път в историята. На европейската купа националният ни отбор до 14 г.

се наложи над Хърватия, Великобритания, Австрия и детронира шампионите от миналата година – Русия.Виктор Марков (ТК „Диана“, гр. София) отстъпи в първата среща с Япония с 4:6, 2:6 от Сого Санада. След това Адрияно Дженев (ТК „Хасково“, гр.

Хасково) победи с 6:4, 6:1 Ленън Джоунс. В решителната среща по двойки Илиян Радулов (ТК „Тракия СКЛАТ“, гр. Пловдив) и Виктор Марков победиха с 7:6(4), 61 Маеда и Санада.България се представи в състав : Адрияно Дженев (ТК „Хасково“, гр.

Хасково), Виктор Марков (ТК „Диана“, гр. София) и Илиян Радулов (ТК „Тракия СКЛАТ“, гр. Пловдив) с треньор Алекс Мартински.

Menu Title