Надал дал съвети на Фонини за контузията на крака

10 Авг., 2019
294 преглеждания

 

Надал дал съвети на Фонини за контузията на крака

Надал дал съвети на Фонини за контузията на крака

Надал дал съвети на Фонини за контузията на крака

Рафаел Надал се класира за полуфиналите на турнира на твърди кортове в Монреал, след като победи с 2:1 сета Фабио Фонини, в отделните части 2:6, 6:1, 6:2. След срещата испанецът призна, че ключовият момент в двубоя е бил осъщественият пробив в началото на втората част. „Загубих първия сет с 2:6, но не чувствах, че играя лошо. Напротив, чувствах ударите си на място, просто топката летеше прекалено бързо.

Честно казано, началото на двубоя беше трудно, защото аз играех малко по-добре от него (Фонини), но изоставах в резултата. Имах отлична възможност да направя резултата 3:3 гейма, но за сметка на това той стана 3:1 за него“, коментира Надал. „След загубата на първия сет знаех, че началото на втория ще бъде от ключово значение. Изиграх много солиден сервис-гейм, след това го пробив и се изпълних с увереност.

От там нататък нещата се развиха по моя план“. След срещата двамата се поздравиха сърдечно и размениха няколко думи. Надал коментира и темата на разговор. „Попитах го какво се случва с неговия крак, защото в течение на двубоя видях, че има проблем.

Той ми каза за какво става въпрос. В миналото аз имах същия проблем. Но, по-добре питайте него (Фонини), не съм аз този, който ще говори за травмата му. Просто му споделих моя опит с подобен вид травма“.

В заключение Надал коментира и завръщането в тура на Анди Мъри, който ще играе на единично в Синсинати следващата седмица. „Това е добра новина за спорта и особено добра новина за Мъри. Това означава, че той е здрав. Ще бъде много голям момент за него.

След всички предположения за край на кариерата в Австралия, 6 месеца по-късно той е тук, здрав е и е готов да се конкурира отново. Наистина ще бъде голям момент за него, радвам се за него“.

Menu Title