Надал: Това беше най-добрият ми мач

12 Авг., 2019
155 преглеждания

 

Надал: Това беше най-добрият ми мач

Надал: Това беше най-добрият ми мач

Надал: Това беше най-добрият ми мач

Рафаел Надал спечели за 5-и път трофея от Мастърс 1000 турнира на твърди кортове в Монреал, след като на финала надви с 6:3, 6:0 Данийл Медведев. След срещата испанецът сподели, че навлиза в най-добрата си форма в точния момент. „Срещата започна със страхотен гейм, който предложи няколко дълги разигравания. За мен беше важно да започна в добра форма.

Той (Медведев) изигра много срещи в последните седмици, докато за мен историята е съвсем различна. Преди финала бях изиграл само три двубоя на твърди кортове“, коментира Надал, за когото това беше 51-во участие във финал на турнир от Мастърс 1000 сериите. „Мисля, че и аз се представих добре в първия гейм. Той имаше точка за пробив, но аз се справих.

Спасих гейма. След това заиграх много стабилно. Без никакво съмнение това беше най-добрият ми мач за седмицата“.Испанецът показа изключителна успеваемост в близост до мрежата, където спечели 11 от 13 атаки.

„Справих се отлично в много аспекти: сменях добре посоката, както и ритъма на игра по време на точките. Слайсът ми също функционираше на ниво. Играх няколко високи топки, след това сменях ритъма и търсех линията. Като цяло играх много разумно“, добави испанецът.

Превъзходството на Рафа беше признато и от финалиста Медведев. „Моята тактика беше да не му давам много време, да се опитвам да играя дълбоко, да не му давам лесни удари. В началото това се получаваше, но след това тотално загубих момента. Той започна да контролира играта.

Опитвах се да не губя кураж, да спечеля възможно повече геймове, но истината е, че Рафа беше твърде добър“.

Menu Title