Лопес не е готов да се откаже

21 Авг., 2019
327 преглеждания

 

Лопес не е готов да се откаже

Лопес не е готов да се откаже

Лопес не е готов да се откаже

Ако привържениците на Фелисиано Лопес се чудят колко още страхотен тенис е останал в него, испанецът не се обижда от тази мисъл. „Мислех, че това може да е последният ми сезона през последните четири-пет години“, казва Лопес с усмивка на лице. 37-годишният тенисист е част от Топ 100 от 2002 г. насам и все още има жажда за титли и знаменити победи.

Когато Лопес излезе на корта на US Open следващата седмица, той ще запише рекордно71-во участие в основна схема на турнир от Големия шлем. „Никога не съм очаквал, че ще играя толкова дълго“, споделя той, цитиран от официалния сайт на АТП. „Знам, че това не е нормално. Изключително щастлив съм да продължа напред, да играе на US Open и добавя още няколко турнира от Големия шлем към моя рекорд“.

Но Лопес е наясно, че всички хубави неща неизбежно свършват в един момент. През април за кратко той напусна Топ 100 за първи път от 17 години, а също така дебютира като турнирен директор на надпреварата в Мадрид. Лопес започна да мисли, че дните му на корта може да са преброени. Но всичко това се промени през юни на турнира в Куинс Клъб в Лондон.

Лопес, който е шампион в турнира от 2017 г., участва с „уайлд кард“ и успя отново да спечели титлата, побеждавайки на финала Жил Симон. Нещо повече – той триумфира и на двойки, където си партнира с местния любимец Анди Мъри. Лопес започна надпреварата като №113 в света, а на следващата седмица записа прогрес с повече от 60 позиции.

Испанецът признава, че след 22 години далеч от дома е неизбежно да не изпита умора от някои от условията в професионалния тур. „Намирам пътуванията за трудни. Двучасов полет за мен се чувства като цял ден. Нямам проблем да прекарвам време във фитнеса, но часовете на корта и тренировките с топка вече са по-тежки за мен.

Най-важното е, че обичам това, което правя. Имам достатъчно опит. Познавам се и знам от какво имам нужда, за да остана на високо ниво. Тренирам по-малко на корта, но изкарвам повече време във фитнеса, за да избегна контузии“.

Засега Лопес е щастлив от това, което прави. С представянето си на трева през сезона испанецът има гарантирано място в Топ 100 до края на юни следващата година.„Не мисля, че ще бъде справедливо ако спра сега. Мисля, че заслужавам още една година“.

Menu Title