Типсаревич обяви кога спира с тениса

20 Авг., 2019
266 преглеждания

 

Типсаревич обяви кога спира с тениса

Типсаревич обяви кога спира с тениса

Типсаревич обяви кога спира с тениса

Бившият №8 в света Янко Типсаревич ще сложи край на кариерата си след края на сезона. Сърбинът съобщи новината в профила си във „Фейсбук“, като уточни, че ще изиграе последния си официален двубой на Купа „Дейвис“ в Мадрид. „Изминаха страхотни 16 години. След много душевни размисли и мисли в търсене на най-доброто за мен в този етап от живота ми, и това, което ме прави щастлив, реших да се откажа от професионалния тенис.

Няма да пиша сърцераздирателни слова (сега), от които всички ще заплачете. Все още има останало малко тенис в мен.Освен US Open следващата седмица, както и още няколко други турнири, ще се откажа след Купа „Дейвис“ в Мадрид тази година. В следващите години основният ми фокус ще бъде върху семейството ми, развитието на нашата тенис академия и треньорските съвети, които мога да дам за няколко седмици пред сезона.

Благодаря на всички за непрестанната подкрепа през годините. Янко“Типсаревич има спечелени 4 титли на ниво АТП, а в ранглистата достигна до №8 през 2012-а година. В последните сезони той беше преследван от множество контузии.

Menu Title