Федерер: Бил съм в тази позиция много пъти

29 Авг., 2019
311 преглеждания

 

Федерер: Бил съм в тази позиция много пъти

Федерер: Бил съм в тази позиция много пъти

Федерер: Бил съм в тази позиция много пъти

За първи път в кариерата си Роджър Федерер загуби по един сет в първите си два двубоя на US Open. Швейцарецът се изправи последователно срещу Сумит Нагал и Дамир Джумхур, като и в двата случая се оказваше догонващ в резултата и трябваше да прави обрат. „Получих точно това, което очаквах от момчетата. Знаех на какво е способен Нагал, знаех какво ще направи Дамир.

Но не очаквах да правя по 15-20 непредизвикани грешки в рамките на сет, което реално е подарък за тях. Очаквах от тях да излязат на корта и да се борят, но аз определено трябва да играя по-добре“, коментира Федерер.Швейцарецът обаче няма намерение да прави драми и след 21 години в Тура не е притеснен. Той ясно осъзнава, че за да спечелиш титла не е задължително да си перфектен, а да развиваш играта си от кръг на кръг.

В третия кръг той ще срещне Люка Пуй или Даниел Евънс. „Бил съм в тази позиция много път. Не започваш толкова добре турнира и всички те питат какво ти има. Просто оставаш в играта.

Правиш същите неща отново и отново. И се надяваш, че следващия път ще се получат по-добре. След първите два мача аз мога само да подобря представянето си, което действа мотивиращо. Трябва да извлека позитивите.

И в двата мача заиграх по-добре, след като загубих първия сет“.„Утре няма да тренирам повече от час, защото вярвам, че цялата упорита работа, която свърших след Уимбълдън, ще даде резултат. Имах добър сезон до момента и съм подготвен за следващия кръг“.

Menu Title