Федерер: Харесва ми да играя срещу Григор

2 Сеп., 2019
299 преглеждания

 

Федерер: Харесва ми да играя срещу Григор

Федерер: Харесва ми да играя срещу Григор

Федерер: Харесва ми да играя срещу Григор

Роджър Федерер се изказа ласкаво за Григор Димитров в навечерието на техния двубой от четвъртфиналите на US Open. В неделя и двамата постигнаха чисти победи. Маестрото се разправи с Давид Гофен – 6:2, 6:2, 6:0, а Димитров надви Алекс Де Минор – 7:5, 6:3, 6:4. „Познавам Григор много добре.

Той е мой добър приятел. Беше изпаднал в нещо като дупка. Четвъртфиналите тук са голяма работа за него, очевидно предвид възможността да играе с мен. Наясно съм, че това е голям мач за него.

Справял съм се добре в миналото“, коментира Федерер, цитиран от „Евроспорт“.„Това обаче ще бъде нов двубой, срещу нов Григор, а и аз самият съм променен. Харесва ми да го наблюдавам. Харесва ми и да играя срещу него.

Когато играем, едва ли бихме могли да бъдем по-близки откъм игрови стил”, добави бившият №1, който е и 5-кратен шампион в турнира.Това ще бъде 8-ми двубой между двамата, като до момента Федерер води със 7-0 победи. Победителят ще се класира за полуфиналите, където ще срещне Стан Вавринка или намиращия се във формата на живота си руснак Данийл Медведев.

Menu Title