Малкият-голям човек изрита Зверев от US Open

3 Сеп., 2019
256 преглеждания

 

Малкият-голям човек изрита Зверев от US Open

Малкият-голям човек изрита Зверев от US Open

Малкият-голям човек изрита Зверев от US Open

Диего Шварцман се класира за четвъртфиналите на Откритото първенство по тенис на САЩ – US Open. В страхотен двубой, нисичкият аржентинец се наложи с 3:1 сета над Александър Зверев, в отделните части 3:6, 6:2, 6:4, 6:3. Шварцман показа невероятно желание за игра и успя да осъществи обрат, след като беше загубил първия сет. От своя страна Зверев, поставен под №6 в основната схема, помогна на опонента си, осъществявайки 17 двойни грешки.

„Истината е, че трябва да работиш много усърдно всеки ден, за да стигнеш до световния елит. Прекарвам много време във фитнес залата, на корта, преследвам своите цели. Когато излизам от корта мога да кажа, че съм дал всичко от себе си и съм щастлив, че това ми е донесло успех“, каза Шварцман секунди след успеха. В спор за място на полуфиналите Шварцман ще срещне победителя от срещата Рафаел Надал – Марин Чилич.

За финалната осмина в Ню Йорк за първи път в кариерата си класира и Матео Беретини. Италианецът, който по-рано през сезон беше полуфиналист на турнира в София, изхвърли от надпреварата Андрей Рубльов след успех в 3 сета – 6:1, 6:4, 7:6 (6). В следващия кръг Беретини ще играе срещу Монфис или Андухар.

Menu Title