Исторически успех за Григор Димитров

4 Сеп., 2019
350 преглеждания

 

Исторически успех за Григор Димитров

Исторически успех за Григор Димитров

Исторически успех за Григор Димитров

Григор Димитров се класира за полуфиналите на US Open! В изключителен мач, продължил повече от 3 часа, българинът се наложи с 3:2 сета над Роджър Федерер, в отделните части 3:6, 6:4, 3:6, 6:4, 6:2. Мачът продължи повече от 3 часа, след които българинът регистрира първата си победа от 8 мача срещу носителя на рекордните 20 титли от турнири от Големия шлем. Преди началото на финалния пети сет Федерер поиска медицински таймаут и влезе в съблекалнята, където получи помощ.

Така и не стана ясна каква точно е травмата на швейцареца, но след завръщането му на корта Димитров успя бързо да се справи с него. Димитров приключи срещата с 35 печеливши удара и 41 непредизвикани грешки. Показателите при Маестрото са 40 уинъра и 60 грешки.За българина това беше първа победа над Федерер от 8 мача.

За първи път в кариерата си българинът се класира за полуфиналите на US Open. Това е общо трети случай, в който Димитров достига до финалната четворка на турнир от Шлема. Предишните два бяха на Уимбълдън 2014 (загуби от Новак Джокович) и Australian Open 2017 (загуби от Рафаел Надал).На полуфиналите Димитров ще срещне Данийл Медведев.

РАЗВИТИЕТО НА ДВУБОЯ ГЕЙМ ПО ГЕЙМ _____Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!

Menu Title