Григор Димитров се нареди до легендата Джими Конърс

4 Сеп., 2019
299 преглеждания

 

Григор Димитров се нареди до легендата Джими Конърс

Григор Димитров се нареди до легендата Джими Конърс

Григор Димитров се нареди до легендата Джими Конърс

Григор Димитров се нареди до легендата Джими Конърс след паметната си победа над Роджър Федерер. Българинът, който все още заема 78-о място в световната ранглиста, се превърна в най-нископоставения полуфиналист на Откритото първенство по тенис на САЩ от 28 години насам.През 1991 г. сред най-добрите четирима попадна именно Конърс.

По това време американецът – единственият освен Федерер с повече от 100 титли в кариерата си – бе под №174. 39-годишният Конърс е далеч от най-добрите си дни на корта, но въпреки това осъществява една от най-запомнящите се победни серии в историята на турнирите от Големия шлем. Още в първия кръг Джими губи с 0-2 сета от Патрик Макенроу, но прави впечатляващ обрат и прелита чак до полуфиналите, където го спира Джим Къриър. Иначе Димитров е тенисистът с най-ниска позиция в тази фаза на която и да е надпревара от Големия шлем от 2008 г.

насам. Тогава 94-ият Райнер Шутлер от Германия достига до заключителния етап на Уимбълдън. За Гришо полуфиналът на най-високото възможно ниво в тениса е трети в кариерата след Откритото първенство на Австралия (2017) и Уимбълдън (2014). Благодарение на пробива си в САЩ той ще се изстреля минимум до 25-ата позиция в ранглистата.

/ btvnovinite.bg _____Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.

bg) може да видите ТУК!

Menu Title