Опитът срещу младостта в дамския финал в Ню Йорк

7 Сеп., 2019
254 преглеждания

 

Опитът срещу младостта в дамския финал в Ню Йорк

Опитът срещу младостта в дамския финал в Ню Йорк

Опитът срещу младостта в дамския финал в Ню Йорк

Живата легенда на американския женски тенис Серина Уилямс ще излезе тази вечер във финала на US Open в нов опит да пренапише историята и да спечели рекордна 24-та титла от турнир от Големия шлем, с което да изравни постижението на Маргарет Корт. От другата страна на мрежата съперничка на Серина на финала ще бъде по-младата с 18 години от нея канадка Бианка Андрееску, която е абсолютният хит в турнира този сезон. Битката за ценния трофей на последния за годината турнир от Големия шлем започва точно в 23,00 часа българско време, като очакванията са на „Артър Аш“ да има повече от 23 000 зрители.Серина загуби миналата година драматичния финал с японката Наоми Осака, а този сезон отстъпи пред румънката Симона Халеп на финала на Уимбълдън.

Преди няколко седмици Уилямс и Андрееску се срещнаха на финала на „Роджърс Къп“ в Торонто, където Уилямс се отказа в началото на мача заради контузия. Американката има общо 72 титли на единично в кариерата си, а канадката едва 2. По-рано тази година тя грабна трофея и на друг голям турнир – този в Индиън Уелс. Със страхотното си представяне в Ню Йорк Андрееску стана първата дебютантка, класирала се на финала на US Open след по-голямата сестра на Серина – Винъс Уилямс (1997).

Интересен факт за Серина пък е, че първата титла от Шлема за Серина е именно на US Open, преди 20 години. Тогава тя побеждава утвърдилата се вече като звезда по това време швейцарка Мартина Хингис с 6:3, 7:6 (3). „Бианка Андреску е великолепна тенисистка. Играе разнообразно.

Никога не се знае какво ще направи, може да бъде всичко. Сервира добре, движи се добре и има много сила. Ще се опитам да бъда на 100% концентрирана и да покажа максимума от себе си“, каза Уилямс в навечерието на срещата.„Тя е легенда в нашия спорт.

За мен е изключителна чест, че ще мога да споделя този финал със Серина. Честно казано нямам какво да губя, така че се надявам да бъда спокойна и да покажа, че заслужавам да съм тук“, каза от своя страна Андрееску. Финалът започва тази вечер в 23:00 часа българско време. _____Мобилната версия на Tennis24.

bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!

Menu Title