Григор: Дадох всичко от себе си, но можех и по-добре

7 Сеп., 2019
234 преглеждания

 

Григор: Дадох всичко от себе си, но можех и по-добре

Григор: Дадох всичко от себе си, но можех и по-добре

Григор: Дадох всичко от себе си, но можех и по-добре

Григор Димитров отстъпи на Данийл Медведев в три сета на полуфиналите на US Open, след като не успя да се възползва от своите шансове – най-вече в първия и втория сет. След двубоя българинът коментира, че като цяло е доволен от играта си в този мач и през последните две седмици, но очевидно още има върху какво да работи. „Като цяло беше добър мач, решен от няколко точки. Резултатът е 3:0, но не мисля, че описва точно двубоя, който беше на много високо ниво.

Играхме силно, борихме се здраво. Той игра много добре във важните точки“, коментира Димитров по отношение на своя съперник. „Нямах възможност да печеля лесни точки на свой сервис. Знаех какво да очаквам, той просто се справи много добре, особено в ключовите моменти, използва корта много добре.

Двата дни почивка със сигурност му помогнаха, но те помогнаха и на мен. Като цяло и от двете страни на корта беше хубав мач“, продължи Димитров. „Играл съм няколо пъти срещу него. Една от силите му е, че не знаеш къде и как ще сервира, независимо дали става въпрос за първи или втори сервис.

Това може да е много объркващо, полезно е във важните точки. Той се бори правилно. Връща всяка топка в корта, успява да стигне до почти всичко и не ти дава лесни точки. Разбира се, очевидно се намира в добра форма и играе с много увереност, което винаги помага“, добави Григор.

Относно своята игра, българинът коментира: „Няма да се съдя твърде строго, като цяло бяха чудесни две седмици. Ще се опитам да извлека позитивите, които са много. Със сигурност можех да направя някои неща по-добре, но в момента не искам да размишлявам твърде дълбоко върху себе си“. „Показах позитивни страни и в третия сет, имах шансове там.

Това е формат 3 от 5, всичко може да стане, трябва да опиташ и да се бориш докрай. Разбира се, критичен към събе си. Вярвам, че дадох всичко от себе си в мача, но въпреки това чувствам, че определено можех да направя нещата по-добре. Тепърва ще анализирам кои са тези неща“.

„Ще гледам мача отново и ще видя какво можех да направя по друг начин. На няколко пъти, когато бяхме 30:30 или 30:15, той просто правеше най-доброто. Излизах на мрежата, но следваше минаващ или много добър удар. Трябваше да правя много трудни неща.

Той ме провокираше да сгреша определени удари, които иначе не бих сгрешил, защото имам повече време да ги отиграя правилно. Това са малките детайли.“ По отношение на шансовете на Медведев на финала, Григор коментира: „Щом си на финал, значи всичко е възможно. Той играе чудесно и ако продължава по този начин, има големи шансове.

ВИДЕО _____Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!

Menu Title