Надал на 27-ми финал в Големия шлем

7 Сеп., 2019
263 преглеждания

 

Надал на 27-ми финал в Големия шлем

Надал на 27-ми финал в Големия шлем

Надал на 27-ми финал в Големия шлем

Трикратният носител на трофея от US Open Рафаел Надал се класира за финал в тазгодишното издание на последния за годината турнир от Големия шлем. Испанецът се наложи със 7:6(6), 6:4, 6:1 над дебютанта на такава фаза Матео Беретини от Италия. Рафа ще търси четвърти трофей от Откритото първенство на САЩ в неделя срещу Данийл Медведев, който надигра Григор Димитров в другия полуфинал. Финалът е напълно логично с оглед формата на двамата играчи – именно те водят класацията за най-много победи през сезона, като Медведев има 50, а Надала – 46.

Те си разделиха и двете „Мастърс“ титли в Северна Америка – в Монреал и Синсинати. За Рафа това ще бъде общо 27-ми финал в Големия шлем, докато Медведев ще дебютира на такава фаза. Испанецът е спечелил 18 титли и се намира само на 2 зад Роджър Федерер. Полуфиналът срещу Беретини продължи 2 часа и 35 минути, в които Надал наниза 31 уинъра и допусна само 18 непредизвикани грешки.

Това беше първи мач между двамата. Срещу Медведев испаецът ще излезе за втори път в своята кариера. Първият случай беше преди няколко месеца в Монреал, когато Рафа спечели финала и титлата след успех с 6:3, 6:0. _____Мобилната версия на Tennis24.

bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!

Menu Title