Сензацията Андрееску се качи на трона на US Open

8 Сеп., 2019
389 преглеждания

 

Сензацията Андрееску се качи на трона на US Open

Сензацията Андрееску се качи на трона на US Open

Сензацията Андрееску се качи на трона на US Open

19-годишната Бианка Андрееску е новата шампионка на US Open. Представителката на Канада победи на финала местната любимка Серина Уилямс с 6:3, 7:5 за малко повече от час и половина игра и спечели най-значимата титла в кариерата си до момента. ГАЛЕРИЯ ОТ ФИНАЛААндрееску можеше да затвори срещата далеч по-рано, след като имаше преднина 6:3, 5:1 и свой сервис, но в този момент американката направи фантастичен обрат и успя да изравни за 5:5. Сервирайки за място в тайбрек обаче Уилямс се пречупи и беше победена от младата сензация в световния женски тенис.

Благодарение на успеха Андрееску ще се изкачи до рекордното за нея 5-то място в ранглистата при следващото ѝ обновяване в понеделник. Освен това канадката получи чек за 3.8 млн. долара, които също са рекорд в турнири от Шлема.

„Не мога да повярвам какво се случи. За мен беше истинска чест и сбъдната мечта да изляза на най-големия корт в света срещу легендата на нашия спорт Серина Уилямс. Положих много усилия, не беше никак лесно, особено във втория сет, когато тя направи феноменално завръщане. Успях да спечеля титлата, което е неописуемо“, каза в интервюто на корта Андрееску.

За Серина Уилямс това беше четвърти загубен финал в турнир от Големия шлем след завръщането ѝ на корта след майчинство. Американката отново не успя в опита си да изравни постижението на Маргарет Корт от 24 мейджър титли. _____Мобилната версия на Tennis24.bg (m.

tennis24.bg) може да видите ТУК!

Menu Title