Ферер: Бащинството е много труден мач

12 Сеп., 2019
285 преглеждания

 

Ферер: Бащинството е много труден мач

Ферер: Бащинството е много труден мач

Ферер: Бащинството е много труден мач

Давид Ферер сложи край на състезателната си кариера през пролетта на „Мастърс“ турнира в Мадрид, а в момента се наслаждава на семейния си живот. Оказва се, че той не е толкова лесен – но все пак приятен за испанеца. „Прекарвам повече време със семейството и се наслаждавам да гледам как синът ми расте. Жена ми се върна на работа и следобед аз гледам бебето.

Трудно е, определено, но ми е приятно“, призна Ферер в интервю за La Razon. Запитан колко е труден е мачът, наречен бащинство, той добави: „Този мач хич не е лесен. Никой не те подготвя за него, затова е по-сложен“. Испанецът все още играе тенис, макар и не на състезателно ниво.

„Харесва ми. Понякога играем с треньора ми. Също така аз самият съм треньор в академията ми. Оставам свързан със спорта и се опитвам да поддържам форма с децата.

Сега съм много спокоен. Няма го онова напрежение. Когато спреш да играе, губиш много, но се разделяш и с онова напрежение и нерви, което прави сънят ми много по-спокоен“, разказа Ферер. Той коментира и ситуцията в мъжкия тенис в момента и по-конкретно невъзможността на новото поколение да пробие доминацията на предишното.

„Те са много добри, но им се случи да се борят с най-добрите в историята. Трябва да изминат своя път, а защо е трудно да покажат постоянство, знаят екипите им“. Ферер добави също така, че днес тенисът е много развит в професионално отношение. „В началото не се интересувахме толкова относно хранителни и физио режими.

Днес това помага за по-дълга кариера“. _____Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.

bg) може да видите ТУК!

Menu Title