Кузманов с емоционално обръщение: За волята, психиката и отборния дух

16 Сеп., 2019
312 преглеждания

 

Кузманов с емоционално обръщение: За волята, психиката и отборния дух

Кузманов с емоционално обръщение: За волята, психиката и отборния дух

Кузманов с емоционално обръщение: За волята, психиката и отборния дух

Димитър Кузманов направи емоционално обръщение към последователите си в социалните мрежи, в което анализира представянето на тима на България в двубоя срещу Южна Африка миналия уикенд. Националите ни отстъпи с 1-4 победи, като единственият успех донесе именно пловдивчанинът. Какво още сподели Мико вижте в следващите редове, в които го цитираме без редакторска намеса: „Завърши поредната купа Дейвис!И както винаги след всеки край идва време за обобщение и изводи.

За мен в личен план нещата стояха по следния начин: след почти 2 месеца отсъствие от кортовете заради травмата в коляното и само 1 седмица тренировки преди мачовете,поех отговорността да изляза на корта! Няма да крия,че напрежението беше огромно,защото никой не знаеше как ще реагира колянто и дали ще мога да издържа физически. И не само! Излизайки на корта с националния отбор не играеш само за себе си!

Играеш за целия отбор,за цялата държава. Само че мачовете от купа Дейвис са изключително различни от всичко останало! Те не се печелят от фактори като име,ранглиста,физическо състояние и момента форма. Те се печелят от неща отвъд това: сърце,воля,психика,вяра и най-важното ОТБОРЕН ДУХ!

Успях да изравня рекорда от 17 победи на сингъл във вечната ранглиста за националния отбор на нашия треньор Тодор Енев.Да не успяхме да победим отбора на ЮАР,който беше и фаворит в тази среща,но успяхме да покажем и докажем,четози млад отбор има потенциал, колектив,желание и борбеност! Може да поеме отговорност и не се оправдава от загубата!Не на последно място трябва да споменем и всички българи,близо 40 човека,които присъствах на мачовете и бяха закупили своите билети 3 месеца преди срещите!

Надяваме се с нашето себераздаване и борба до последната точка да сме успели да ви направим щастливи и горди!С благодарност към спортна клиника SportMed Center и Българска федерация по тенис.“ _____Мобилната версия на Tennis24.bg (m.

tennis24.bg) може да видите ТУК!

Menu Title