Дел Потро отряза мераците на Пике за Купа Дейвис

16 Сеп., 2019
348 преглеждания

 

Дел Потро отряза мераците на Пике за Купа Дейвис

Дел Потро отряза мераците на Пике за Купа Дейвис

Дел Потро отряза мераците на Пике за Купа Дейвис

Хуан Мартин дел Потро не е преговарял с компанията „Космос“, която от тази година държи правата за Купа „Дейвис“ и няма намерение да участва в отборната надпревара. Това съобщиха от пресслужбата на аржентинеца, след като преди дни в испанските медии се появиха информации, че Дел Потро преговаря с Жерар Пике, футболист на Барселона и основател на „Космос“, по повод участието му в турнира. „В момента преговаряме с Дел Потро, но всичко зависи от неговото физическо състояние и как ще се завърне на корта. Но, да, ние сме в постоянни контакти с него“, съобщи Пике, цитиран от испанската версия на изданието Ubitennis.

От лагера на Дел Потро обаче категорично отрекоха информацията. „ТиймДелПо заявява, че между компанията „Космос“ и Хуан Мартин дел Потро не е имало никакви преговори за предстоящия турнир за Купа „Дейвис“ в Мадрид“. През 2016 г. Дел Потро беше основна част от състава на Аржентина, който спечели Купа „Дейвис“.

На финала в Загреб „гаучосите“ надвиха домакините от Хърватия с 3:2 победи, а особено впечатляващ беше двубоят на Дел По с Марин Чилич, който шампионът от US Open 2009 обърна от 0:2 до 3:2 сета.30-годишният тенисист не е играл от средата на юни, когато контузи коляното си по време на турнира на тревни кортове в Куинс Клъб, Лондон. В резултат на травмата аржентинецът се подложи на операция и пропусна следващите няколко месеца. Очаква се Дел Потро да се върне на корта на турнира в Стокхолм, който започва на 14-ти октомври и където е двукратен победител.

Освен в шведската столица, аржентинецът е заявил участие и в надпреварата във Виена, която е непосредствено след тази в Стокхолм. В австрийката столица тази година ще участва и Григор Димитров. _____Мобилната версия на Tennis24.bg (m.

tennis24.bg) може да видите ТУК!

Menu Title