Зверев: Никога не съм играл пред такава публика

23 Сеп., 2019
94 преглеждания

 

Зверев: Никога не съм играл пред такава публика

Зверев: Никога не съм играл пред такава публика

Зверев: Никога не съм играл пред такава публика

Александър Зверев донесе трета победа на тима на Европа в Laver Cup, а драмата беше пълна до последния момент – след като европейците изостанаха с 11:7 точки след първите два мача за деня, отборът на Света се нуждаеше от една победа в последните два мача, за да спечели турнира за първи път. Роджър Федерер обаче остави Европа в играта, а в драматичен шампионски тайбрек срещу Милош Раонич, Зверев донесе крайния успех. „Всички ми помогнаха, особено хората по трибуните. Не мисля, че някога преди съм играл при подобна атмосфера.

Беше напълно невероятно“, коментира Зверев след успеха си. Той призна и ролята на знаменитите си треньори в решителния мач – съотборниците му Рафаел Надал и Роджър Федерер. „Всъщност, Рафа и Роджър много ми помогнаха преди тайбрека. В съблекалнят си поговорихме, те ми вляха позитивизъм.

И след това, когато бяха на пейката, заедно с всички останали – чувството да спечеля беше невероятно“, добави младият германец. „Да спечелим като отбор е просто страхотно, защото празнуваме заедно. Това е нещо много специално. Честно казано, надявам се това ново поколение да продължи подкрепата си за този турнир, защото той е специален.

Трябва да го направим още по-силен, защото атмосферата е несравнима“, каза от своя страна Рафаел Надал. _____Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.

bg) може да видите ТУК!

Menu Title