Първа титла в кариерата на Каролина Мухова

23 Сеп., 2019
280 преглеждания

 

Първа титла в кариерата на Каролина Мухова

Първа титла в кариерата на Каролина Мухова

Първа титла в кариерата на Каролина Мухова

Каролина Мухова извоюва категорична победа на финала на турнира в Сеул, като се наложи с 6:1, 6:1 над Магда Линет за малко повече от 1 час игра. По този начин 23-годишната чехкиня си осигури първа титла от WTA в кариерата. Финалът в Южна Корея се забави с 6 часа заради дъжд, но веднъж щом излезе на корта, Мухова не изгуби много време, за да прибере трофея у дома си. По този начин Мухова взе реванш за загубата от Линет преди месец на новия турнир Бронкс, когато на четвъртфиналите полякината стигна до епична победа в три сета след близо три часа игра, а по-късно на свой ред спечели първата си титла.

В неделния финал в Корея обаче, Мухова беше почти безгрешна. Това беше вторият и опит във финал, след като по-рано през годината отстъпи на Жил Тайхман в Прага. „Наистина съм много, много щастлива, че спечелих този финал, защото вече играх един през сезона и той не се разви добре. Много съм щастлива, че държа трофея в ръцете си и ще му се насладя.

Определено е много приятно и ще продължа да работя по този начин“, коментира Мухова. _____Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.

bg) може да видите ТУК!

Menu Title