Светът отново на колене пред Европа

22 Сеп., 2019
306 преглеждания

 

Светът отново на колене пред Европа

Светът отново на колене пред Европа

Светът отново на колене пред Европа

Отборът на Европа спечели за трета поредна година Laver Cup. Крайният успех над отбора на света тази година дойде след 13:11 точки в полза на играчите от Стария континент. Титлата донесе Александър Зверев с драматична победа в шампионски тайбрек над Милош Раонич в решителен последен 12-ти мач в турнира, който тази година се проведе в Женева. Германецът се наложи с 6:4, 3:6, 10:4 и така донесе победата на Европа, която изоставаше с 10:11 точки преди двубоя.

Последният ден от турнира се разви изключително драматично, като денят започна с две победи за отбора на Света. Успех на Роджър Федерер запази шансовете на Европа живи и прати крайния изход в последен мач между Зверев и Раонич. Европа печели титлата за трети път, но световният отбор този път беше най-близо до успеха. Най-много точки на своя тим донесе Роджър Федерер.

Светът на Европа тази година се представи в отбор: Рафаел Надал, Роджър Федерер, Доминик Тийм, Александър Зверев, Стефанос Циципас, Фабио Фонини и Роберто Баутиста Агут. Световният отбор беше в състав: Джон Иснър, Милош Раонич, Ник Кириос, Денис Шаповалов, Джак Сок, Тейлър Фриц и Джордън Томпсън. За трета поредна година европейският тим беше воден от Бьорн Борг, а този на света – от Джон МакЕнроу. Двамата капитани ще останат същите и догодина, когато Laver Cup ще се проведе в Бостън, САЩ.

_____Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!

Menu Title