Светът докосва първа крайна победа над Европа

22 Сеп., 2019
275 преглеждания

 

Светът докосва първа крайна победа над Европа

Светът докосва първа крайна победа над Европа

Светът докосва първа крайна победа над Европа

Отборът на Света обърна напълно резултата срещу Европа с две победи в първите два мача от решителния трети последен ден на Laver Cup 2019. Така ръководеният от Джон МакЕнроу тим на Света води с 11:7 точки преди последните два мача за турнира. Европа се нуждае от две победи в тях, ако иска да обърне резултата и да спечели сблъсъка. И двата успеха за „червения“ отбор дойдоха драматично в три сета.

В първия мач за деня Роджър Федерер и Стефанос Циципас допусна обрат в мача на двойки срещу тандема от САЩ между Джак Сок и Джон Иснър – 5:7, 6:4, 10:8 за американците. Във втория за деня двубой още един американец – Тейлър Фриц – надигра в мача на сингъл Доминик Тийм след 7:5, 6:7(3), 10:5. Тийм изглеждаше близо обрат, като се добра до тайбрек във втория сет, който спечели категорично, а след това започна с минипробив третия сет, който се провежда във формат на дълъг тайбрек до 10 точки. Фриц обаче успя да обърне нещата и измъкна победата.

В последните два мача от Laver Cup 2019 тимът на Европа ще се опита първо да се задържи в турнира с мача между Роджър Федерер и Джон Иснър. Ако това се случи, битката ще бъде решена в последния мач за деня и годината между Александър Зверев и Милош Раонич. _____Мобилната версия на Tennis24.bg (m.

tennis24.bg) може да видите ТУК!

Menu Title