Ли На: Време е за китайски пробив и в мъжкия тенис

24 Сеп., 2019
98 преглеждания

 

Ли На: Време е за китайски пробив и в мъжкия тенис

Ли На: Време е за китайски пробив и в мъжкия тенис

Ли На: Време е за китайски пробив и в мъжкия тенис

Живата легенда на китайския тенис Ли На изрази надежди, че в близко бъдеще Китай ще има представители на мъжете в тениса, които да се превърна в герои за нацията. Ли На стана първата азиатката, шампион от Големия шлем, а през 2014-та година сложи край на кариерата си с две титли от Голямата четворка. В момента има четири тенисистки в Топ 50 на световната ранглиста, но най-високо класираният играч при мъжете е №222. В пика на своята кариера, Ли На успя да достигне до №2 в света.

„Надявам се да видим и мъжете да се представят добре. Това би било прекрасно. Мисля, че се нуждаят от един играч, който да израстне и да покаже на всички – „аз мога да го сторя“, като по този начин вдъхне увереност на други млади спортисти“, коментира Ли На. Китайката коментира, че е много добра новина за женския тенис, че финалите на WTA ще се провеждат в Шънджън.

Тя беше попитана и дали не е възможно да се завърне на корта, след като такова завръщане обяви Ким Клайстерс. „На сто процента си оставам вкъщи. Много по-лесно е, няма напрежение. Вкъщи мога да правя неща без никой да разбере.

На корта, ако счупя ракета, разбира целият свят“, коментира Ли На. Относно възможността собствените и деца да играят тенис, тя коментира, че няма да ги притиска по никакъв начин в подобна посока. _____Мобилната версия на Tennis24.bg (m.

tennis24.bg) може да видите ТУК!

Menu Title