Ще се завърне ли Анди Мъри ударно на корта?

30 Сеп., 2019
310 преглеждания

 

Ще се завърне ли Анди Мъри ударно на корта?

Ще се завърне ли Анди Мъри ударно на корта?

Ще се завърне ли Анди Мъри ударно на корта?

Трикратният шампион от Големия шлем Анди Мъри разбуни духовете сред феновете на тениса с решението си да опита завръщане на корта. 32-годишният британец ще изиграе три турнира в Китай в следващите седмици. Първият от тях беше АТП турнирът в Джухай миналата седмица. Мъри се възстановява след успешна операция на бедрената кост този януари.

Всъщност той вече изигра няколко мача в турнира това лято. Резултатите му в тези мачове не бяха впечатляващи, но Мъри потвърди задоволството си от физическата си форма след толкова дълга пауза и тежката хирургическа интервенция. Медийният интерес към звездата в Китай е голям, а британецът беше словоохотлив пред микрофоните. „Честно казано, аз въобще не очаквам да бъда отново сред най-добрите в мъжкия тенис, поне не и в началото“ – сподели Мъри, който в момента заема 413-о място в ранглистата.

„Това би било наивно и дори глупаво от моя страна. Все още мисля, че имам необходимите технически умения, за да бъда конкурентноспособен в тениса на елитно ниво. Дали тялото ми ще издържи физически обаче, това е съвсем отделен въпрос. Точно сега е ключов момент в рехабилитацията след операцията ми.

Много се надявам този етап да премине успешно и да не се налага да преминавам през това отново. Ако говорим за моята вътрешна потребност да играя тенис и да се наслаждавам на играта, аз все още имам хъса и желанието да подобрявам тенис уменията си всеки ден. Когато усетя, че загубя това желание, или че не съм в състояние да го постигам повече, това ще бъде моментът наистина да сложа край на кариерата си.“ След Джухай, Мъри ще вземе участие в Отвореното първенство на Китай и в Шанхай Мастърс.

Натоварената му програма ще продължи в Европа, където той планира участие в Юропиън Оупън в Антверп следващия месец. „Моята цел е да спечеля по няколко мача във всеки един от тези турнири, като в същото време подобрявам бързината и издръжливостта си“ – продължи Мъри. Това може и да изглежда като прекалено ниска цел за двукратен шампион на Уимбълдън и златен медалист от Олимпийски игри, но британецът гледа на нещата под различен ъгъл: „Последните няколко години, да кажем 2-3 години, не можех да се наслаждавам на играта, нито на тренировъчния процес, заради болките от контузията. Сега се чувствам различно.

В момента не усещам никаква болка по време на тренировките или мачовете. Искрено се надявам тялото ми да издържи и това да не е просто временно облекчение.“ Специално за феновете и познавачите на тениса водещият световен букмейкър Би уин предлага изключително богата тенис програма. _____Мобилната версия на Tennis24.

bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!

Menu Title