Двама наши тенисисти се класираха за мастърс турнирите при юношите

30 Сеп., 2019
287 преглеждания

 

Двама наши тенисисти се класираха за мастърс турнирите при юношите

Двама наши тенисисти се класираха за мастърс турнирите при юношите

Двама наши тенисисти се класираха за мастърс турнирите при юношите

Владимир Попов (ТК „Стоянстрой“, гр.Пловдив) до 16 г. и Илиян Радулов (ТК „Тракия СКЛАТ“, гр.Пловдив) до 14 г.

се класираха за Мастърс турнирите в Реджо Калабрия (Италия). Родните ни таланти ще премерят сили с най-добрите осем в Европа. Надпреварата ще се проведе от 4-ти до 6-ти октомври и в нея ще вземат участие осемте най-добри при юношите и девойките до 14 и до 16 годишна възраст. Национален треньор на българите за състезанието е Христо Боянов.

България има двама представители на финалите колкото имат и домакините от Италия. Пред нас са само Хърватия с петима състезатели, Словакия, Литва, Украйна и Русия с по трима.При юношите до 16 г. Владимир Попов (на снимката) влиза с четвърти резултат.

През тази година той има 23 победи и 10 загуби. Попов триумфира с титлите на сингъл и по двойки на турнир до 16 г. от втора категория на Тенис Европа в Белгия. Владимир спечели и второ място на турнира до 16 г.

от втора категория на Тенис Европа в Куртя де Арджеш (Румъния).При юношите до 14 г. Илиян Радулов се класира седми по ранкинг за финалите. През тази година той има 36 победи и 12 загуби.

Радулов спечели две титли на сингъл през тази година в турнири на Тенис Европа. Илиян Радулов стана двоен шампион на турнира от втора категория „Elia Cup“ на кортовете на ТК „Левски“ в София. Илиян спечели и титлата на турнира от трета категория на Тенис Европа до 14 г. в Улцин (Черна гора).

Той игра на още три финала в турнири от Тенис Европа, а освен това има три титли по двойки.Радулов беше част от националите на България до 14 г. (юноши), които спечелиха пето място на световното първенство в Простейов (Чехия). Освен това Илиян беше част от отборите до 14 г.

на ITF и Тенис Европа.По традиция БФТенис обезпечава участието на всичките класирали сe български участници на Мастърс турнира на Тенис Европа.Истински фурор направиха родните тенисисти на „Мастърс“ турнира в Реджо Калабрия (Италия) през миналата година. Пьотр Нестеров ТК „Черно море Елит“, гр.

Варна спечели титлата при юношите до 16 г. При девойките до 14 г. Катерина Димитрова ТК „Локо 98“, гр.Пловдив завърши на второ място.

_____Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!

Menu Title