Зверев премина леко през Тиафо

1 Окт., 2019
241 преглеждания

 

Зверев премина леко през Тиафо

Зверев премина леко през Тиафо

Зверев премина леко през Тиафо

Александър Зверев направи важна крачка към ново участие на финалите на ATP в Лондон, където е шампион от миналата година, като постигна важна победа над опасен съперник на турнира от сериите ATP 500 в Пекин. Германецът, който е поставен под №2 в основната схема, се наложи само за 70 минути с 6:3, 6:2 над америанския талант Франсис Тиафо. Това е пета победа за Зверев от шест мача срещу Тиафо. В момента Зверев се намира на 11-то място в битката за място в Лондон в края на сезона, но е само на 65 точки зад осмия Матео Беретини при пет оставащи седмици.

Четири места все още не са решени. Във втори кръг в Пекин германецът ще се изправи срещу Феликс Оже-Алиасим, който надигра Алберт Рамос-Виньолас от Испания след 6:3, 6:4. Победа записа и четвъртия поставен Карен Хачанов, който се справи в два сета с Пабло Куевас – 6:2, 7:6(7). Руснакът ще играе във втори кръг срещу Жереми Шарди, който отстрани драматично Марко Чекинато – 6:7(7), 6:3, 7:6(4).

Турнира напусна Кайл Едмънд, за когото това е поредно разочарование през кампанията. Той отстъпи на играещия с уайлдкард представител на домакините Жижен Жан след 6:4, 3:6, 7:6(5). Китаецът е на 22 години, №213 в света. Другите двама британци в схемата продължиха напред – Даниел Еванс надигра Же Ли, а Камерън Нори се справи с Кристиан Гарин, който се отказа в началото на втория сет заради контузия.

_____Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!

Menu Title