Двама японци в Топ 8 в Токио за пръв път от половин век

3 Окт., 2019
205 преглеждания

 

Двама японци в Топ 8 в Токио за пръв път от половин век

Двама японци в Топ 8 в Токио за пръв път от половин век

Двама японци в Топ 8 в Токио за пръв път от половин век

Таро Даниел и Ясутака Учияма се класираха за четвъртфиналите на турнира в Токио, като по този начин сложиха заедно край на традиция, продължила 47 години. За първи път от 1972-ра година двама японци ще играят в Топ 8 на турнира в Токио. Тогава в японската надпревара обаче участват 18 представители на домакините, докато сега са само 5. Първи на четвъртфиналите се класира квалификантът Учияма, който е под №136 в световната ранглиста.

Преди началото на турнира той имаше две победи през сезона в ATP тура – и двете постигнати в началото на годината на турнира в Бризбън, когато стигна четвъртфиналите. В първи кръг в Токио той поднесе една от големите изненади в турнира, като изхвърли четвъртия поставен Беноа Пер, а във втори надигра Раду Албот след обрат – 6:7(2), 6:3, 6:4. По-късно към него се присъедини и 127-мия в света Таро Даниел, който играе в Токио с „уайлдкард“. Даниел пък поднесе другата голяма изненада в Токио тази година, побеждавайки втория поставен Борна Чорич в първи кръг.

На осминафиналите пък Даниел успя да победи с 6:4, 7:6(3) Джордън Томпсън от Австралия. Учияма ще търси място на полуфинал срещу Рейли Опелка от САЩ, докато Даниел ще играе с още един австралиец в лицето на Джон Милман. Ако евентуално постигнат нови победи, двамата японци ще се срещнат помежду си за място на финал. Три пъти досега турнирът е печелен от японец – в първото му издание през 1972-ра година, както и през 2014-та и 2012-та от Кей Нишикори.

Другият ясен четвъртфинал в Токио е между Новак Джокович и Люка Пуй, а Гофен, Шаповалов, Чун и Чилич ще излъчат последните двама представители в Топ 8 тази година. _____Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.

bg) може да видите ТУК!

Menu Title