Тийм спря Мъри и е на победа от финалите на АТП

4 Окт., 2019
265 преглеждания

 

Тийм спря Мъри и е на победа от финалите на АТП

Тийм спря Мъри и е на победа от финалите на АТП

Тийм спря Мъри и е на победа от финалите на АТП

Доминик Тийм е на крачка да се класира за финалите на АТП в Лондон за четвърта поредна година. Водачът в схемата се класира за полуфиналите на АТП 500 турнира в Пекин, след като се наложи с 6:2, 7:6 (3) над бившия лидер в ранглистата Анди Мъри след час и 55 минути игра. Ако в събота Тийм победи Карен Хачанов и се класира за финал в Пекин, австриецът ще се присъедини към Рафаел Надал, Новак Джокович, Роджър Федерер и Данийл Медведев, които вече имат гарантирано участие в битките в „О2 Арена“ в Лондон в периода 10-17 ноември.Тийм започна двубоя с пробив, след като пласира страхотна къса топка.

При 4:2 австриецът за втори път се справи с началния удар на Мъри и впоследствие затвори сета след 50 минути игра. Тийм започна с пробив и във втората част, но сервирайки за мача при 5:4 допусна 3 двойни грешки и загуби подаването си – 5:5. Малко по-късно австриецът все пак затвори мача в два сета, налагайки се в тайбрека със 7:3 точки. „Мисля, че имаше някои наистина много добри точки в началото на двубоя, още в откриващия гейм, както и в края на срещата“, коментира Мъри.

„Не бях сигурен как ще започна мача. Усещах умора и си казах, че ще трябва да опитам да завършвам точките. Не съм доволен от начина, по който се представих днес, но като цяло седмицата беше положителна за мен“, добави бившият №1 в света. _____Мобилната версия на Tennis24.

bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!

Menu Title