Зверев и Циципас бият в Шанхай с по два тайбрека

9 Окт., 2019
284 преглеждания

 

Зверев и Циципас бият в Шанхай с по два тайбрека

Зверев и Циципас бият в Шанхай с по два тайбрека

Зверев и Циципас бият в Шанхай с по два тайбрека

Поставеният под №5 в основната схема Александър Зверев започна с победа участието си на „Мастърс“ турнира в Шанхай. Германецът надигра след тайбрека преминалият през квалифиации Жереми Шарди в мач от втори кръг на надпреварата – 7:6(13), 7:6(3). Мачът продължи 1 час и 48 минути, като и в двата сета двамата си размениха по един пробив и трябваше да решават изхода в тайбрек. Особено в този на първата част, драмата бе пълна – преди да го спечели Зверев пропусна пет сетбола, а Шарди – три.

Французинът сервираше за втория сет при 5:4 в своя полза, но загуби подававето си, а този път в тайбрека Зверев беше по-категоричен, поведе с 5:2 и се възползва от втория си мачбол. Съперник на Александър Зверев в трети кръг ще бъде Андрей Рубльов, който се наложи далеч по-категорично над финалиста от Токио Джон Милман след 6:2, 6:0. На старта Рубльов изхвърли 12-тия в схемата Борна Чорич. Напред продължава и шестият поставен Стефанос Циципас, който подобно на Зверев почива в първи кръг, а във втори имаше тежко изпитание срещу Феликс Оже-Алиасим.

Циципас също спечели мача след два тайбрека – 7:6(3), 7:6(3). В трети кръг гръцкият тенисист ще се изправи срещу Хуберт Хуркаш от Полша, който се справи с Гаел Монфис в два сета. Победи в днешния ден в Шанхай записаха още Матео Беретини, Джон Иснър, Роберто Баутиста Агут и Карен Хачанов. Вчера категорична победа записа звездата на сезона Данийл Медведев – 6:3, 6:1 срещу Камерън Нори.

Това беше 55-та победа за руснака през сезона. По-късно днес на корта за първия си мач излиза световният №1 Новак Джокович, който ще играе срещу Денис Шаповалов. В игра ще видим още Доминик Тийм и Давид Гофен. _____Мобилната версия на Tennis24.

bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!

Menu Title