Завърши мастърс турнирът на 17 плюс

11 Окт., 2019
228 преглеждания

 

Завърши мастърс турнирът на 17 плюс

Завърши мастърс турнирът на 17 плюс

Завърши мастърс турнирът на 17 плюс

Краен победител в 6-тата поредна година на лигата за пръв път стана Георги Мирчев, следван от Владислав Моленда, а на трето място за пръв път се класира Руси Гюров.През изминалите дни на кортовете на СК „ДЕМА“ се проведе и петият пореден турнир от тазгодишното издание на националната тенис лига „17+“. Финалният мастърс беше отворен за всички участници, но точките от всички мачове се удвояват, а след него стават ясни и крайните победители. Мачовете се играха в трудни и неблагоприятни условия на дъжд и студено време, но всички участници показаха добра игра, желание за победа, спортменско отношение и борба до последната точка.

В турнира поединично Георги Мирчев, който беше и първи поставен в горната част на схемата, показа отлична форма и без големи затруднения достигна до финалния мач. По пътя той победи силни съперници като Никола Димитров и Руси Гюров.В долната част на схемата на финал се класира Влади Моленда, бивш държавен шампион, ветеран и най-възрастен участник в тези турнири. За класирането си на финала той преодоля последователно Даниил Иванов и Стоян Плугаров, които също направиха много силни игри през изминалите турнири.

В интересен финал мач, от който резултат щеше да се определи и крайният победител във веригата, Георги Морчев спечели с 5/3,4/0 и по този начин категорично затвърди лидерската си позиция.В турнира по двойки личаха интересни имена на добре играещи и настоящи състезатели като бившия национал и многократен държавен шампион Цветан Михов и Стефан Люцканов, Влади Моленда, Руси Гюров и др. Мачовете се играят в групи на принципа „всеки срещу всеки” като първите две дойки излизат на полуфинал, а там се играе директна елиминация между първите от едната срещу вторите от другата.В едната група обиграната двойката Моленда и Гюров, победители в няколко турнира по двойки записаха две победи над финалиститите от предния турнир Ваньо Василев и Пол Кортлендер с 6/2 и над Георги Мирчев и Стефан Люцканов с 7/6 (5).

В другата група дебютната двойка Никола Димитров и Цветан Михов също записаха две убедителни победи, първо над Богомил Радославов и Петър Петров с 6/3, а после и над силната и обиграна двойка Веселин Трифонов и Григор Шопов отново с резултат 6/3.На полуфиналите Гюров/Моледа се наложиха над Петров/Радославов с 6/2, а в другия мач след много драма, дълги и успоравни геймове и различни обрати двойката Люцканов/Мирчев успя да спечели срещу Димитров/Михов с 6/4. На финала Гюров/Моленда бяха още по убедителни и за втори път спечелиха срещи Мирчев и Люцканов с 4/2 и 4/0.По традиция за всички загубили участници своят първи мач получават възможност за допълнителна изява в утешителния турнир.

Там победител стана Богомил Радославов, който отстрани Веселин Трифонов с резултат 6/2. За всички победители бяха предвидени стилни купи и медали, а за всеки един участник имаше награди от партньорите на лигата. За първите двамата в крайната ранглиста бяха осигурени и допълнителни награди от хотел „Св.Иван Рилски Банско“, а именно за първия – тридневна почивка, за втория двудневна.

По традиция чрез томбола се предоставя и още една двудневна почивка на състезателят участвал във всичките турнири през годината. Тази награда отиде при Ален Дечев. Никола Димитров пък остана единственият и най-постоянен участник от самото създаване на лигата и състезателят, който през всичките тези шест години винаги завършва в първите 8 най-добри в крайната ранглиста. _____Мобилната версия на Tennis24.

bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!

Menu Title