Зверев ще играе за трета Мастърс титла в Шанхай

12 Окт., 2019
321 преглеждания

 

Зверев ще играе за трета Мастърс титла в Шанхай

Зверев ще играе за трета Мастърс титла в Шанхай

Зверев ще играе за трета Мастърс титла в Шанхай

Александър Зверев се класира за пети път в своята кариера на финал в турнир от сериите „Мастърс“. Германецът се наложи с 6:3, 6:4 над Матео Беретини в Шанхай и ще се опита да спечели трета титла от тази категория и първа на твърди кортове неделя. Това беше втора победа за Зверев срещу Беретини от три мача помежду им. Той взе реванш за загубата си от италианеца по-рано през сезона на „Мастърс“ турнира в Рим.

Мачът продължи 67 минути, като Зверев не изпусна инициативата в нито един момент. Той проби за 3:1 в първата част и сервира отлично до края на сета, губейки само 1 точка при свой начален удар след пробива си и общо 2 в рамките на целия сет. Пет точки бяха загубени от германеца при негов начален удар в пет гейма във втория сет. Един пробив при 4:4 в негова полза се оказа достатъчен победата.

Съперник на Зверев на финала в Шанхай ще бъде Данийл Медведев, за когото това е шести пореден финал. За последно руснакът отпадна по-рано на Уимбълдън, като от началото на сезона е спечелил общо 58 победи. Зверев никога не е губил от Медведев и има четири победи от четири мача, но двамата не са играли през този сезон. _____Мобилната версия на Tennis24.

bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!

Menu Title