Победа №58 прати Медведев на девети финал за сезона

12 Окт., 2019
262 преглеждания

 

Победа №58 прати Медведев на девети финал за сезона

Победа №58 прати Медведев на девети финал за сезона

Победа №58 прати Медведев на девети финал за сезона

Звездата на сезона в ATP Данийл Медведев постигна своята победа №58 от началото на годината. Руснакът се наложи със 7:6(5), 7:5 над Стефанос Циципас в двубой от полуфиналите на „Мастърс“ турнира в Шанхай. Победата означаваше, че Медведев ще играе за девети път през сезона на финал. Той загуби пет от преките дуели за трофей – в Бризбън, Барселона, Вашингтон, Монреал и US Open и спечели в три случая – София, Синсинати и Санкт Петербург.

Финалът в Шанхай ще бъде шести пореден за Медведев, който неизменно стига поне до битка за титлата във всеки един турнир, в който участва, от лятото насам. За последно той отпадна преди финала чак на Уимбълдън (в трети кръг от Давид Гофен в пет сета). Данийл Медведев победи Стефанос Циципас за пети път в пет мача помежду им досега, като за първи път гръцкият тенисист, който вчера детронира световния №1 Новак Джокович, не успява да вземе сет срещу руснака. Съперник на Медведев на финала в Шанхай ще бъде победителят от мача между Александър Зверев и Матео Беретини.

Мачът срещу Циципас продължи 1 час и 36 минути, в които Медведев спаси 4 от 5 точки за пробив. Гръцкият тенисист има за какво да съжалява, тъй като три от тези точки бяха поредни, при това с цената на т.нар. „скрит сетбол“ – при 4:4 в първата част, когато Медведев изостана с 0:40, но Циципас не успя да се възползва, а след това да сервира за сета.

Стигна се до тайбрек, който беше изключително равностоен и без грешки до 5:5 точки. Циципас първи сбърка, загуби подаването си за 5:6, а след това от свой сервис руснакът затвори сета. Медведев проби за 2:1 на старта на втория сет, но при 5:4 Циципас му върна пробива и изравни. Само минути по-късно обаче, той изостана с 15:40 в своето подаване, спаси първия брейкбол, но при втория не успя да се справи, отново даде преднина в геймовете на съперника, а минути по-късно с гейм на 0 Медведев се класира на деветия си финал.

_____Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!

Menu Title