Тотален триумф за Next Gen в Шанхай

11 Окт., 2019
237 преглеждания

 

Тотален триумф за Next Gen в Шанхай

Тотален триумф за Next Gen в Шанхай

Тотален триумф за Next Gen в Шанхай

Тенисист от т.нар Next Gen (бел.ред. „следващата генерация“) ще триумфира на турнира от Мастърс 1000 сериите в Шанхай.

В последния четвъртфинален двубой Матео Беретини победи със 7:6 (8), 6:4 Доминик Тийм и запълни финалното каре, което ще бъде оформено от рекордно млади тенисисти. В единия полуфинал ще се изправят Данийл Медведев (23 г.) и Стефанос Циципас (21 г.), а в другия ще се срещнат Матео Беретини (22 г.

) и Александър Зверев (22 г.). Така за първи път в последните 20 години за полуфиналите на турнир от Мастърс 1000 сериите се класират тенисисти под 23 годишна възраст. За последно това се случи през 1999 г.

в Хамбург – Лапенти, Сабалета, Риос, Моя. Нещо повече – с победите си днес Зверев и Беретини се изкачиха на 7-о и 8-о място в класацията Race To London, а спечелилият двубоя между тях утре на 90% ще си гарантира билет за „О2 Арина“ в английската столица.В двубоя срещу Тийм, Беретини сервира на изключителна висота и не допусна да бъде пробит нито веднъж. Австриецът, който миналата седмица спечели титлата в Пекин, имаше сетбол в тайбрека на първата част, но не успя да се възползва от него.

През втория сет Беретини осъществи ключов пробив в седмия гейм, след което сервирайки за успеха отрази два брейк-бола и реализира третия мачбол, който се откри пред него. _____Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.

bg) може да видите ТУК!

Menu Title