Сензацията Андрееску стана част от семейството на Ролекс

13 Окт., 2019
305 преглеждания

 

Сензацията Андрееску стана част от семейството на Ролекс

Сензацията Андрееску стана част от семейството на Ролекс

Сензацията Андрееску стана част от семейството на Ролекс

Шампионката от US Open Бианка Андрееску стана поредният световноизвестен атлет, който подписва договор за реклама с „Ролекс“. 19-годишната тенисистка се наслаждава на приказен сезон, в който спечели 42 от изиграните 47 двубоя, в това число титлите от Индиън Уелс и Роджър скъп, както и Откритото първенство на САЩ, където на финала победи Серина Уилямс. Андрееску стана най-младата шампионка в турнир от Големия шлем от Мария Шарапова насам (2006 г.).

Освен това през сезона канадката записа 8 победи над тенисистки от Топ 10, като единственото ѝ поражение дойде от Наоми Осака миналата седмица в Пекин.„Изключително щастлива съм да обявя, че съм част от семейството на „Ролекс“. Нямам търпение да започнем съвместна работа, следвайте ни“, написа Андрееску в профила си в „Туитър“. На този етап не се разкриват детайли около контракта.

Луксозната марка часовници има договори и с други популярни тенисисти, сред които Роджър Федерер и Каролина Вожняцки. От месеци насам имаше спекулации, че Андрееску ще подпише мултимилионен контракт с голям бранд. В момента нейните права се обслужват от компанията „Октагон“. От началото на годината Андрееску е заработила $6,239,150 от наградни фондове.

Това е с по-малко от $650,000 от лидерката по този показател Ашли Барти (сумите са за единично и двойки общо). Андрееску е готова да се върне на корта за финалите на WTA в Шънджън (Китай), които този сезон ще предоставят рекорден награден фонд от $ 14 млн. Шампионката ще прибере космическите $4.75 млн.

, ако не загуби нито един двубой в груповата фаза. Андрееску е най-младата тенисистка, която достига до финалите на WTA след Каролина Вожняцки (2009 г.) и четвъртата канадка, която достига до надпреварата изобщо. Финалите на WTA започват на 27 октомври.

_____Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!

Menu Title