Мъри оцеля срещу Копил за място в Топ 4

19 Окт., 2019
339 преглеждания

 

Мъри оцеля срещу Копил за място в Топ 4

Мъри оцеля срещу Копил за място в Топ 4

Мъри оцеля срещу Копил за място в Топ 4

Бившият №1 в света Анди Мъри се класира за полуфиналите на турнира от сериите ATP 250 в Антверпен. Британецът постигна трудна победа с 6:3, 6:7(7), 6:4 над Мариуш Копил и за първи път ще играе в Топ 4 на сингъл след завръщането си. В последния случай, когато Мъри се срещна с Копил, британецът имаше нужда от 3 часа, за да го победи в двубой, свършил много след полунощ във Вашингтон преди около година. Тогава Мъри дори не сдържа емоциите си и в лицето му имаше сълзи заради все още мъчещите го болки.

Драма не липсваше в този двубой, който можеше да завърши далеч по-рано – Мъри сервираше за мача при 5:3 във втория сет, но беше пробит. Последва тайбрек, спечелен от Копил, но в третата част бившият №1 взе своето. „Не съм изиграл много мачове в последните години, така че когато се приближиш към края, винаги е трудно да затвориш двубоя. Изиграх лош гейм при 5:3, а това му даде много увереност.

Сервираше много добре, стана по-агресивен, но за щастие успях да постигна един пробив в самия край. Беше трудно да се измъкна от този сблъсък“, призна Мъри. За място на финал Мъри ще се изправи срещу младия французин Уго Юмбер, който надигра петия поставен Гуйдо Пея от Аржентина с 5:7, 6:4, 6:4. Другият полуфинал в Антверпен е между 18-годишният италиански талант Яник Синер, който надигра в три сета Франсис Тиафо, и носителят на 3 титли от Големия шлем Стан Вавринка, който се справи с Жил Симон също в три сета.

_____Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!

Menu Title