Край на сезона за Кей Нишикори, ще се оперира

22 Окт., 2019
308 преглеждания

 

Край на сезона за Кей Нишикори, ще се оперира

Край на сезона за Кей Нишикори, ще се оперира

Край на сезона за Кей Нишикори, ще се оперира

Световният №8 Кей Нишикори няма да играе повече официални мачове през сезона. От щаба на японеца потвърдиха, че ще той се подложи на операция в лакътя, за да бъде готов за началото на сезон 2020. Нишикори преживя труден сезон, а наскоро обяви, че се разделя с дългогодишния си треньор в търсене на „различен глас“. Той не е играл от загубата си в трети кръг на US Open.

Очакваше се японецът да се завърне на корта за „Мастърс“ турнира в Париж и помогне на страната си за Купа „Дейвис“ през ноември. Това обаче няма да се случи, след като неговият мениджър Оливие ван Линдонк потвърди пред медиите, че Нишикори ще се подложи на „малка процедура за премахване на малки костни шипове в лакътя“. „Кей се опита да се оправи с почивка. Но времето показа, че почивката и възстановяването не са достатъчни“, коментира неговият мениджър.

Самият Нишикори пожела успех на сънародниците си от Япония за Купа „Дейвис“ и изрази надежди, че ще представлява страната си догодина. Японецът игра един финал през този сезон и успя да го спечели – в началото на годината в Бризбън. Общо той записа 29 победи и 14 загуби, като игра три четвъртфинала в Големия шлем – в Австралия, Париж и Лондон. _____Мобилната версия на Tennis24.

bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!

Menu Title